1414575176WjV12.jpg

Cod: 8749

ISBN: 1843-065101401

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 250

Disponibilitate: in stoc

Analele Universitatii de Vest din Timisoara, nr. 1/2014

Editura Universul Juridic doreste sa semnaleze aparitia numarului 1 pe anul 2014 al Revistei Analele Universitatii de Vest din Timisoara – Seria Drept.

Asemenea numerelor anterioare, si acest numar cuprinde articole semnate de cadre didactice si de doctoranzi ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si tratand subiecte inedite, incitante si de actualitate din sfera.

Din sectiunea alocata dreptului public remarcam articolele Grupul infractional organizat, elaborat de dl prof. univ. dr. Petre Dungan, si articolul Judecata in fond a cauzei penale din perspectiva noului Cod de procedura penala, semnat de dl lect. univ. dr. Flaviu Ciopec. De asemenea, dorim sa supunem atentiei dvs articolul extrem de interesant al dlui lect. univ. dr. Voicu Puscasu pe tema reglementarii dreptului la tacere si la neautoincriminare in procedura penala romana.

In sectiunea dedicata dreptului privat cititorii revistei vor regasi articole incitante abordand probleme de drept delicate precum: forma antecontractului de vanzare-cumparare atunci cand acesta are ca obiect un drept real asupra unui imobil; avizul judecatorului-sindic – intre nelegalitate si obligativitate; grupul de societati si raspunderea pentru atingeri aduse mediului. Aceeasi sectiune a revistei gazduieste un articol deosebit despre jurisprudenta CEDO cu privire la raportul dintre titularii drepturilor de proprietate intelectuala si ceilalti participanti la circuitul civil, articol ce poarta semnatura dlui asist. univ. dr. Alin Speriusi-Vlad.

In partea a II-a a revistei cititorii vor regasi informatii pretioase despre cele mai recente conferinte stiintifice realizate sub egida Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest.

Prin intermediul continutului sau, revista constituie un forum de dezbatere a ideilor lumii dreptului si un vector de sustinere a cercetarii juridice, a rezultatelor stiintifice ale conferintelor nationale si internationale organizate de prestigioasa institutie de invatamant si ale proiectelor de cercetare ale acesteia.

Analele Universitatii de Vest din Timisoara, nr. 1/2014 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum