1487672402mozUJ.jpg

Cod: 10512

ISBN: 843-0651-0162

Editura:

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 124

Disponibilitate: in stoc

Analele Universitatii de Vest din Timisoara - Seria Drept (Nr. 2/2016)

Dorim sa anuntam cititorii revistelor noastre despre aparitia numarului 2 pe anul 2016 al revistei Analele Universitatii de Vest din Timisoara – Seria Drept.
Din prima sectiune a revistei, dedicata dreptului privat, recomandam in primul rand articolul elaborat de dna lect. univ. dr. Corina Negrutiu si de dna prof. univ. dr. Claudia Rosu pe tema actualizarii cheltuielilor de judecata din procesul civil in etapa executarii silite.
De asemenea, sectiunea gazduieste si un amplu articol despre tranzitia realizata de Noul Cod civil de la dreptul de administrare operativa directa la dreptul de administrare, articol semant de dna lect. univ. dr. Florina Popa si de dna lect. univ. dr. Flaminia Starc-Meclejan.
In sectiunea dedicata dreptului public, dl conf. univ. dr. Cristian Clipa si dna lect. univ. dr. Violeta Stratan ne propun un studiu despre fundamentele ideologice ale dreptului administrativ prezente in discursul teoretic al ilustrului profesor german Ernst Forsthoff. De asemenea, sectiunea gazduieste un articol deosebit, amplu si cu numeroase elemente de drept comparat, realizat de dl conf. univ dr. Adrian Fanu-Moca si de dl avocat Vlad Radu Baran, despre repararea pagubei suferite de catre persoanele arestate preventiv pe nedrept in cursul procesului penal.
In partea de final a numarului, cititorii pot gasi informatii despre conferintele gazduite recent de Universitatea de Vest din Timisoara, precum si despre publicatii de actualitate purtand semnatura cadrelor didactice ale Universitatii.

Analele Universitatii de Vest din Timisoara - Seria Drept (Nr. 2/2016) - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum