16812930984S7A77.png

Cod: 124812

ISBN: 978-606-39-1231-3; 978-606-39-1201-6

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 785; 740

Disponibilitate: in stoc

PACHET: Drept fiscal si Drept financiar 2023

Autor:

Pachetul contine:

1. Drept fiscal

Despre lucrare. Proiectul dezvoltat de autori sub forma unui curs de drept fiscal nu este un simplu exercitiu de actualizare a unui manual universitar, ci o incercare de a sintetiza, la acest moment in timp, marile teme si conflicte ale dreptului fiscal national, european si international. Un discurs actual si de substanta, cu atentie la detalii si cu dezbateri veritabile, in fascinanta mare a fiscalitatii secolului XXI.

Cuprinsul lucrarii. Cursul de drept fiscal propune o abordare integrata a dreptului fiscal roman, in trei parti. Deschiderea este asigurata de studiul politicii fiscale, al principiilor si al elementelor de teoria generala a dreptului (Partea I). In setul cel mai lung, Partea a II-a, sunt trecute in revista cele mai importante impozite si taxe, reglementate, in principal, de Codul fiscal. In fine, ultima parte a lucrarii este dedicata studiului contributiilor sociale obligatorii.

Puncte forte. La inceputul anului 2023, aceasta lucrare are avantajul de a fi la zi cu toate modificarile legislative nationale, cu o proiectie a marilor evenimente europene si globale care pot influenta deciziile in materie fiscala. Experienta de aproape doua decenii in acest domeniu a autorilor este un argument suplimentar al calitatii lucrarii. In plus, limbajul accesibil si varietatea exemplelor fac expunerea usor de inteles.

Publicul tinta. Cursul de drept fiscal se adreseaza, fara discriminare, studentilor, avocatilor, magistratilor, doctoranzilor, consultantilor fiscali si auditorilor financiari si, in general, tuturor celor interesati de o minima educatie in materie fiscala. Moartea si impozitele sunt inevitabile, dar in multe cazuri previzibile, cu un minimum de efort, bazat pe cunoastere.

2. Drept financiar


Despre lucrare: Va propunem spre lectura rezultatul unui proiect de cercetare de anvergura, sub forma fizica a unui curs de calitate, condus de bagheta unor autori care au lasat deoparte orgoliile profesionale regionale si au preferat sa scrie in echipa, pentru a-si valorifica mai bine ideile. Este raspunsul coordonat la nevoia de un Drept financiar integrat, european si national, juridic si economic, de la Cluj si de la Iasi.

   Cuprinsul lucrarii: Gandit ca un serial cu (deocamdata) cinci sezoane, lucrarea Drept financiar trateaza normele, izvoarele, principiile, activitatea financiara si actorii implicati (Partea I), se racordeaza la nivelul procedurii bugetare in finantele nationale si europene (Partea a II-a), se refugiaza temporar pentru a le analiza reperele in zona finantelor locale (Partea a III-a), monetizeaza in sistemul financiar-bancar european si national (Partea a IV-a) si, in fine, exploreaza arealul controlului financiar, al evaziunii fiscale sau al sanctiunilor financiare internationale (Partea a V-a). Orice continuare este posibila, in functie de provocari, de evolutiile globale si de votul publicului.

   Puncte forte: Conceputa dintr-o perspectiva europeana, lucrarea Drept financiar abordeaza, la inceputul anului 2023, marile domenii si teme ale finantelor publice. In plus, in unele domenii, lucrarea se racordeaza si la eforturile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), furnizand o abordare globala. Rigoare, cercetare, structura, bogatie a amanuntelor si a exemplelor, dezbateri incitante asupra unor teme de interes, toate dau substanta acestei lucrari.

   Publicul-tinta: In principal, publicul-tinta al Dreptului financiar este reprezentat de studentii, masteranzii, doctoranzii si cercetatorii facultatilor de drept, stiinte administrative si, respectiv, stiinte ori studii economice. In egala masura, este adevarat ca o lucrare structurata si completa este utila si administratiei publice, magistratilor, avocatilor sau celorlalti auxiliari ai dreptului si, in general, oricarei persoane interesate sa afle mai multe despre sistemul financiar european si national.

Despre autori.

Cosmin Flavius Costas – prof. univ. dr. in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca; avocat

Septimiu Ioan Put – lector univ. dr. in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca; avocat

Mihaela Tofan: prof. univ. dr. la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; avocat.

 

PACHET: Drept fiscal si Drept financiar 2023 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum