1696512620TEYMB6.png

Cod: 15276

ISBN: 1584-8892

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 188

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 1/2022

Autor:

Revista Romana de Executare Silita se adreseaza, in primul rand, celor care exercita profesia de executor judecatoresc, dar, in aceeasi masura, si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

 

Numarul 1/2022 este structurat astfel:

 

  1. Doctrina– cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

      Ioana Dudas – Expertiza extrajudiciara si utilitatea sa in cadrul unui proces civil

      Ramona Duminica, Andreea Tabacu Notiunea de date cu caracter personal si temeiul prelucrarii lor in activitatea de executare silita din perspectiva Regulamentului (UE) 2016/679

      Ciprian Adrian Paun Principiul echitatii al GDPR in procedura de executare silita

  1. Recursuri in interesul legii– aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.
  1. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
  1. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniul executarii silite.
  1. Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de note sau comentarii.

Revista romana de executare silita nr. 1/2022 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum