1697461808S7P2HZ.png

Cod: 15279

ISBN: 1584-8892

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 148

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 4/2022

Autor:

Revista Romana de Executare Silita se adreseaza, in primul rand, celor care exercita profesia de executor judecatoresc, dar, in aceeasi masura, si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 4/2022 este structurat astfel:

  1. Doctrina– cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

Catalin Lunganașu, Claudia Roșu – Controverse privitoare la prescripția dreptului de a obține executarea silita

Nelu-Alexandru Pop Incalcarea principiului egalitații in cadrul executarii silite

Cristian Daniel David Samoila Reducerea onorariului executorului judecatoresc. Problema calitații procesuale pasive in contestația la executare avand acest obiect, formulata de catre debitor

Marius Radu – Raspunderea judiciara și extrajudiciara a executorilor judecatorești privind protecția datelor cu caracter personal

  1. Recursuri in interesul legii– aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.

 

  1. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
  1. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniul executarii silite.
  1. Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de note sau comentarii.

Revista romana de executare silita nr. 4/2022 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum