1691409134KBXSS5.png

Cod: 15068

ISBN: 1844-6450-2301

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 504

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de jurisprudența nr. 2/2023 – Apararea dreptului de proprietate

Autor:

   Numarul 2/2023 al Revistei Romane de Jurisprudența continua seria numerelor tematice In Honorem Valeriu Stoica.

   Dupa ce in nr. 1/2023 a fost analizata, evaluata și comentata instituția posesiei și a efectelor ei, nr. 2/2023 este dedicat demersurilor ce circumscriu „Apararea dreptului de proprietate” din diferite perspective, fiind relevate cele mai importante, pertinente și de actualitate soluții jurisprudențiale și opinii doctrinare in materie.

   Autori renumiți, problematici la ordinea zilei, comentarii și note, analize ale jurisprudenței Curții Constituționale, Curții Europene a Drepturilor Omului și Curții de Justiție a Uniunii Europene completate de cateva studii profunde de drept substanțial și procesual contureaza o tematica extrem de practica, de actuala și de insemnata.

   Cititorii vor descoperi și fațete mai puțin cunoscute ale personalitații și operei profesorului omagiat fie in cadrul interviului pe care ni l-a oferit prof. univ. dr. Flavius Baias sau in cadrul rubricii ce conține Laudatio realizat de prof. univ. dr. H.C. Marin Voicu fie in cadrul rubricii Argumentum susținuta de prof. univ. dr. Cristian Jora.

   „Cunoscut și recunosc drept unul dintre profesorii și autorii de drept civil excepționali pe care țara noastra ii are și drept un avocat de prestigiu, ale carui pledoarii transforma sala de judecata intr-un adevarat templu al justiției, prin mareția expozeului și articularea dreptului, Profesorul Valeriu Stoica pare ca a pastrat in interioritatea sa o puternica fibra de judecator, cu principii bine conturate, cu o ințelepciune rezultata nu doar din experiența de viața, ci și din substanța valorilor cu care a hranit zeci de generații de studenți și colaboratori, cu framantari inerente perioadei tulburi pe care o traim, dar și cu dileme ce fac cu atat mai solide și demne de urmat teoriile juridice și profesionale pe care le lanseaza și le susține”. Acestea sunt doar cateva dintre gandurile Cronicii editoriale.

   Invitam, așadar, cititorii sa lectureze paginile RRDJ nr. 2/2023, incredințați fiind ca fiecare va regasi cel puțin o idee cu care sa se imbogațeasca. Pentru ca este un numar alcatuit cu dragoste pentru drept, cu pasiune, implicare și deosebita considerație pentru Profesorul omagiat.

 

Editorii

Revista romana de jurisprudența nr. 2/2023 – Apararea dreptului de proprietate - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum